O meni

Kaj počnem in s čim se ukvarjam?

Prehransko svetovanje

Lifestyle svetovanje

Strokovno pisanje

Projektno delo

Kdo je Jani?

Moje ime je Jani Konjedic. Sem diplomirani zgodovinar (UN) in diplomant italijanskega jezika in književnosti (UN) ter prehranski svetovalec po programih Fitnes zveze Slovenije in mednarodnega programa Precision Nutrition. Študij na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani sem zaključil z diplomskim delom Oris prehranskih navad v 20. stoletju. Trenutno sem zaposlen v trgovini s prehranskimi dopolnili in športno prehrano Proteini.si Nova Gorica.

Na poti učenja in raziskovanja o prehrani in življenjskem slogu sem že dobrih 5 let. Kar se je začelo z radovednim raziskovanjem lastnih težav, se je s časom spremenilo v strast in poklicno pot. Skozi “trial and error” in lastne izkušnje sem se ogromno naučil in nato pomagal tudi drugim, tako z nasveti, kot s prehranskim svetovanjem v trgovini in zunaj nje.

Ukvarjam se in pišem o stvareh, ki v meni prižgejo iskrico. To so:

  • prehrana in prehranska dopolnila, 
  • življenjski slog, 
  • miselnost in psihologija, 
  • šport in fitnes,
  • zgodovina prehrane in življenjskega sloga,
  • ter tudi woo-woo zadeve.

Oktobra leta 2020 je zaživel moj blog Na Poti z Janijem, kjer sem prvič začel pisati in objavljati o vseh tematikah, ki me zanimajo in fascinirajo. Pisanje je ena izmed stvari, za katere čutim največ poslanstva in čutim, da se lahko skozi pisanje najbolje udejanjim in na najboljši način izrazim samega sebe, svoje ideje, misli, prepričanja in znanje, ki ga imam. 

V tem času je nastalo kar nekaj člankov na najrazličnejše tematike, nekateri so bili celo objavljeni v nekaterih slovenskih revijah. Vsi članki s preteklega bloga so dostopni tudi na tej spletni strani po zavihkom Blog in članki, med njimi pa lahko krmarite z iskanjem po ključnih besedah, izbiro kategorije ali oznake.

Če bi želeli ostati v stiku z mano, biti obveščeni o tem, kaj počnem, o novih člankih in mojih osebnih spoznanjih, se prijavite na moja email obveščanja.

Sledite mi lahko tudi na socialnih omrežjih.


Moja izobrazba in kredence

Prehranski svetovalec Proteini.si
(2020 – 2021)
Prehranski svetovalec v trgovini s športno prehrano in dopolnili Proteini.si Shop Nova Gorica

PN Level 1 Certified
(2020)
Precision Nutrition Level 1, Certified in Exercise Nutrition

Diplomant italijanskega jezika in književnosti (UN) in diplomirani zgodovinar (UN)
(2020)
Študij na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani zaključil z diplomskim delom Oris prehranskih navad v 20. stoletju: Spreminjanje prehranjevanja in odnosa do hrane skozi 20. stoletje v ZDA in Evropi.

Odbojkarski klub Gen-i Volley Nova Gorica
(2019 – 2020)
Trener mlajših selekcij, pomočnik trenerja prve članske ekipe in svetovalec za prehrano

ZZM Naj lokalni program “Mladi športnik, bodi še boljši!”
(2019)
Nagrada organizacije Za Zdravje Mladih in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije za najboljši lokalni program leta 2019

Vodja programa “Mladi športnik, bodi še boljši!”
(2019)
Štiri brezplačna predavanja in delavnice, s katerimi smo mladim športnikom na Goriškem približali tematike zdrave prehrane, prehranskih dopolnil, zdravega življenjskega sloga in tehnik sproščanja.

Projekt je bil financiran s strani Ministrstva za zdravje in izveden v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica.

ZZM Promotor zdravja
(2019)
Okrepil kompetence na področju zdravja mladih, mladinskega dela in projektnega vodenja

FZS Prehranski svetovalec
(2017)
Prehranski svetovalec I.stopnje po programu Fitnes zveze Slovenije