Ob prehodu iz leta 2021 v leto 2022

Moje leto 2021, kako naprej v letu 2022 in moje voščilo vsem vam

Tako kot za nekatere – morda mnoge – izmed vas, je bilo tudi zame osebno leto 2021 zelo težko, zahtevno in zapleteno. 

Satirično bi lahko občutke v letu 2021 strnil takole:

“Ne morem se odločiti, ali potrebujem objem, koga nalomit’ ali se zjokat kot otrok, ko mu starši niso kupili stvari, ki jo je hotel… Ne vem, ali potrebujem pol litra kafeta, se ubit na treningu, 6 shotov vodke ali 2 tedna spanja… Ne vem, ali bi vse poslal v k**** in začel na novo, ali se preselil boguzaleđima, stran od civilizacije…” 

Lahko bi na ure in ure razpravljali, kaj vse je šlo narobe in kateri so krivci za tako težavno leto: epidemija, virus in bolezen, gospodarska kriza, omejitve življenja, strah in negotovost… Lahko bi napisal več strani dolg blog, kaj je pri meni šlo narobe, s čim sem se boril in kako sem se skozi to leto počutil. 

Ampak mislim, da imamo vsi dovolj te negative in bi radi pozabili to leto in vstopili v novo leto, kjer bi bile stvari boljše.

Novo leto, nov začetek

Za nekatere prehod v novo leto nima velikega pomena, za mnoge pa novo leto pomeni neke vrste nov začetek in je ta prehod neka točka preloma, ko začnemo vsaj malo drugače živeti. 

Vendar pa moramo pred tem pri sebi predelati in razčistiti stvari in za sabo pustiti, kar nam ni koristilo, saj bomo drugače to nesli s sabo naprej v naslednje leto.

Zame je novo leto čas, da pri samemu sebi malo “pošlihtam” stvari: predelam stvari, ki so me težile, jih skušam spustiti iz sebe in za sabo, nato pa poskušam stopiti v novo leto z novo energijo, s cilji in vizijo v mislih in zaživeti drugače.

Vedno se, kljub vsemu slabemu, najdejo dobre stvari. Vedno lahko najdemo lepe trenutke, dosežke in stvari, za katere smo lahko hvaležni – le malce se moramo potruditi, spustiti ego, spremeniti perspektivo in malo pobrskati po spominu.

Danes je bil hkrati moj zadnji dan v moji prvi redni službi. Z letom 2022 bom tako začel na novo: podajam se v neznano, vlagal bom vase, gradil svoj biznis in delal stvari, ki mi prinašajo veselje, občutek namena in poslanstva, ter verjel v vizijo, ki jo imam za svoje življenje. 

Za sabo bom pustil vse, kar je bilo slabega in s sabo v leto 2022 nesel kar je bilo dobrega v 2021.

Na tej točki vam še zaželim srečno, uspešno in veselja polno leto 2022. Imejte se radi, zaupajte si, verjemite vase in pogumno na vaši poti, za katero čutite namen, veselje in poslanstvo! ✨♥️✌️

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: